Förläng sommaren med ett solskydd anpassat för det svenska klimatet

Gör uteplatsen till en oas att längta till. Med rätt solskydd blir terrassen, verandan eller balkongen en mittpunkt i tillvaron. Välj bland markiser, screens och textilier i nästintill oändliga varianter för att göra din utomhusmiljö både personlig och inbjudande. Läs mer

Tjörnbrons textilier gav ICA-personalen nytt lugn

Lunchrummet för personalen på ICA Maxi i Kungälv hade inte fått ett lyft på närmare 20 år. Med en stor ombyggnation av alla personalutrymmen ville handlaren Sofie Klingberg skapa trivsamma miljöer för alla anställda. Pricken över i:et blev textilier från Björneröds systerbolag, Tjörnbrons Hantverk.
– Det är superviktigt i en så här stor butik att personalen har en plats att kunna återhämta sig på, säger hon.

Sofie Klingberg på Ica MaxiAtt besöka personalavdelningen på ICA Maxi i Kungälv är som att kliva in i en oas. Med starka kontraster från den stora butiken slås man av lugnet när man tar trappan upp genom butikslagret.

– Personalen är superpositiva, när de äter lunch nu så får de ett lugn. Nere i butiken så är det hela tiden hög ljudnivå och ganska brötigt. När de kommer upp hit så kan de slappna av nu, säger Sofie Klingberg.

Personalavdelningen har genomgått en totalrenovering. För inte så länge sedan såg utrymmet betydligt annorlunda ut för butikens runt 170 anställda.

– Vi har verkligen byggt om allting. Det var väldigt kalt innan. Färgsättningen var vitt och kallt, så när vi byggde om ville vi skapa ett modernare utseende. Det som saknades och som också var det sista som kom på plats var textilierna från Tjörnbrons Hantverk – det skapade en helt annan värme i rummen.

”Aldrig hört så mycket positivt”

Utöver lunchrummet har Tjörnbrons Hantverk även installerat gardiner och plisségardiner i kontor, mötesrum och det stora konferensrummet. Flera av väggarna består av glas för att bidra till en känsla av öppenhet. Men den öppenheten behöver ibland begränsas.

– För kontoren kan det vara skönt ibland att få sitta helt ifred utan insyn. Då är det bra att kunna dra för gardinerna, säger Sofie.

Textilierna tjänar två syften. Dels att förhindra solens starka strålar att ta sig in och irritera inne i rummen – dels att höja trivseln och ge utrymmet ett estetiskt lyft.

– Jag hade en tanke redan innan vi tog kontakt med Tjörnbrons Hantverk att jag ville ha neutrala färger, så det blev nyanser av beige och brunt. När det kommer till texturen litade jag helt på deras kunskap.

Sofie ser textilierna som pricken över i:et på en stor renovering och berättar att hon är oerhört nöjd med resultatet.

– Jag har nog aldrig hört så mycket positivt från personalen kring en ombyggnation. Det har varit väldigt roligt att genomföra den här resan, säger hon.

Diplomerad installatör

Slide
Björneröd Solskydd AB
Sociala medier
Medlem i Svenska solskyddsförbundet
Öppettider

Måndag - Torsdag

8-17

Fredag

8-15

Lördag - Söndag

Stängt

Se avvikande öppettider här

Finansiering och delbetalning

Vi erbjuder flera olika lösningar för finansiering och delbetalning till våra kunder.
För privatpersoner använder vi oss av Svea Ekonomi där vi kan erbjuda våra kunder finansiering på upp till 60 000 kronor (inklusive moms) räntefritt.
Du som kund kan själv välja bland flera olika alternativ för hur lång tid avbetalningen ska göras på.
Är du behov av ytterligare finansiering, kontakta Svea Ekonomi för en personlig finansieringslösning.